Skip to content

Someday…

Someday, we’re gonna travel the world. Dat was tenminste altijd het plan. Maar je weet wat ze zeggen: things change! En dus is ‘someday’ ineens eind oktober 2015 geworden. ‘The world’ is gelukkig niet veranderd en daar willen wij zoveel mogelijk van gaan zien tijdens onze wereldreis. Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want hoewel ‘gewoon gaan en we zien wel’ ons best cool lijkt, moeten we misschien maar meteen bekennen dat dat toch wel een beetje lastig te regelen is voor sommige bestemmingen. Daarom zijn we de maanden voorafgaand aan onze vertrekdatum toch maar een globale route aan het uitstippelen waarvan vooral het begin vast ligt.

Onze reis zal beginnen in de Baltische Staten om in ieder geval de steden Riga en Tallinn te bezoeken. Hierna zijn we van plan met de boot via Helsinki naar Sint Petersburg te gaan om vervolgens door te reizen naar Moskou. Daar stappen we aan boord van de trans-Mongolië-express om richting Peking te gaan. Het begin van deze route gaat over de trans-Siberië lijn, die ook wel bekend staat als de langste spoorlijn ter wereld. Na een stop bij in ieder geval het Baikal meer, buigen we af in de richting van Mongolië. Hier zullen we, net als in Rusland, winterse temperaturen moeten doorstaan van -30 graden celsius, maar daardoor zeker niet minder mooi verwachten we!

Eenmaal in China aangekomen te zijn zullen we Peking gaan leren kennen. Daarna doorkruisen we het land in de richting Tibet en Nepal waar we de magie van de hooggebergtes hopen te gaan ervaren. Tegen die tijd verwachten we wel toe te zijn aan de hogere temperaturen. Deze hopen we te gaan vinden in het drukke en chaotische India. Een spannend land waar we veel verschillende verhalen over gehoord hebben. Er bestaat een kans dat we na de drukte en chaos in India toe zijn aan een paar daagjes rust, bijvoorbeeld op Sri Lanka.

Vanuit daar zal Zuid-Oost Azië beter verkend worden en worden onze plannen ook een stuk vager. Natuurlijk hebben we een aantal dingen die op ons verlanglijstje staan, zoals motorrijden in Vietnam of surfen in Indonesië, maar we verwachten onderweg nog veel meer ideeën op te doen! Als we naar onze mening genoeg hebben gezien van dit continent zullen we een poosje neer strijken in Australië. Het lijkt ons wel wat om daar een maandje of twee op een ranch te werken. Dit ten eerste om de outback te ervaren, maar toch zeker ook om de kosten wat te drukken, Australië schijnt nogal prijzig te zijn… Nieuw-Zeeland staat ook nog op de bucket-list en zal, als we zo ver komen, graag ook nog even aangedaan worden. Hoe het daarna met de heimwee, de verdere reisverlangens en de financiën zit is nu nog niet te zeggen, maar mochten die allemaal nog positief zijn gestemd, dan willen we de grote oversteek naar Zuid-Amerika maken. Tierra del Fuego, het einde van de wereld, is het zuidelijkste puntje van Argentinië en zal een van de eerste stops op dit continent zijn. Hoe en wat daarna zal ‘as we go’ worden bepaald, maar dat dit in Noordelijke richting gaat zijn is een ding wat zeker is. Grote plannen dus, dat staat in ieder geval vast.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Hoewel ik jullie waarschijnlijk heel erg ga missen vind ik het super gaaf wat jullie gaan doen!! Super leuk dat ik jullie op deze manier helemaal kan volgen! De site ziet er gelikt uit en ik ben benieuwd naar de volgende verhalen. Succes met alle voorbereidingen en we keep in touch! 🙂 XXX

  2. Wat een boel voorbereidingen!
    We gaan zeker regelmatig kijken en hopen dat jullie je inderdaad goed warm kunnen houden bij die extreme temperaturen. En dan nog meteen vanuit de (bijna) zomerse temperaturen die we nu hier nog hebben. Toi toi en tot de volgende.
    Groetjes nms Peter, Jac en Tonny

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.