Skip to content

And the nominees are…

Wat leuk, wij zijn genomineerd door een mede reisblogger voor de Liebster award. Via Instagram liet wearetheearth.nl (@wearetheearth) ons weten dat we de 11 vragen die zij heeft bedacht kunnen beantwoorden om vervolgens weer 11 nieuwe vragen te verzinnen. Nadat we dit gedaan hebben mogen wij drie andere (net begonnen) blogs nomineren om onze vragen te beantwoorden, met als doel dat de (nog) minder bekende bloggers wat meer aandacht krijgen. Leuk initiatief vinden wij, dus hebben we ons best gedaan de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en vervolgens nog eens 11 leuke vragen te bedenken voor onze genomineerden.

 1. Wat is het meest bijzondere wat je over jezelf hebt geleerd door te reizen?
  Goh, dat is voor ons meteen een moeilijke vraag om mee te beginnen. Wij zijn nu een week of drie geleden namelijk pas echt begonnen met reizen (dit is onze eerste grote reis), waardoor we nog niet echt heel veel over onszelf geleerd hebben. Behalve dan dat we blij zijn dat we eindelijk vertrokken zijn, na al die maanden voorbereiding. Maar goed, we zullen toch een antwoord op deze vraag proberen te geven. Misschien is het wel zo dat je meer over elkaar leert, als je als ‘stelletje’ op reis bent, dan over jezelf. De grote ontdekkingen zijn tot nu toe nog uitgebleven, maar er zijn al wel wat kleine dingen boven water gekomen. Bijvoorbeeld dat Irma heel goed is in het zomaar op mensen afstappen om iets te vragen (meestal met handen en voeten), en Tijl daar nèt wat meer moeite mee heeft. Typisch iets wat we in ons oude vertrouwde wereldje waarschijnlijk nooit te weten waren gekomen.
 2. Wat is de top drie van je bucketlist?
  Zoals eerder al gezegd is onze reis pas net begonnen en hebben wij dus nog een heleboel grote plannen. Onze bucketlist is dus nogal lang. Hieruit een top drie kiezen is best wel lastig, maar oké hier is ie dan:
  – Patagonia (Zuid-Amerika) doorkruisen in een camper (en datzelfde geldt voor Australië, maar we moesten kiezen).
  – Duiken op de Filipijnen. Hiervoor zal natuurlijk eerst een duikbrevet behaald moeten worden, dus dat is wel een pré.
  – De beklimming van Mount Huashan voltooien. Dit is ‘s werelds gevaarlijkste hike, zeggen ze. Wij willen hem vooral doen vanwege de spectaculaire beelden.Dit waren ze dan, ook al hebben we inmiddels al 100 andere dingen in ons hoofd. Gelukkig hebben we nog een hele tijd te gaan (onze plannen zijn trouwens hier te lezen).
 3. Wat is de mooiste foto die je op je laatste reis hebt gemaakt en waarom juist deze?
  Dit is zoals je ziet geen foto van een mooie kerk of een spectaculair uitzicht (die we overigens genoeg hebben gemaakt), maar een foto van een voor ons belangrijk moment: het eerste stukje in de Trans-Mongolië Express, het echte begin van onze reis. Daarnaast is het leuk dat de foto, eigenlijk bij toeval, op precies het goede moment genomen is. Tijl was wat aan het kloten met de instellingen van onze camera en drukte toevallig precies goed af. Hopelijk slagen we er in het gevolg van onze reis in nog meer van deze mooie portretten te maken, want ook dat staat op onze bucketlist.
 4. Waar gaat je eerstvolgende reis naartoe?
  Laten we eerst deze reis maar eens tot een goed einde brengen, dan zien we daarna wel weer. Afrika en Noord-Amerika zijn twee continenten die we nu overslaan, dus de kans is groot dat het een van deze bestemmingen wordt. Tenzij we onderweg verliefd worden op een bepaald land of gebied natuurlijk.
 5. Wat doe je liever, een trekking door de jungle of duiken/snorkelen?
  De onderwaterwereld staat toch net wat meer van de mens af dan de jungle, die zich gewoon op het droge bevindt en dus ‘relatief’ makkelijk te bezoeken is. Zonder duikfles zouden wij niet verder komen dan een paar meter, misschien juist daarom dat we daar zo nieuwsgierig naar zijn.
 6. Hoe lang blog je al en is het wat je er van verwachte?
  Wij bloggen nu ongeveer een half jaar, al zijn de verhalen van de laatste maand in onze ogen pas echt blogs. Andere verhalen die we hebben geschreven blikken voornamelijk terug op eerdere vakanties maar wilden we wel graag in ons blog betrekken. We zijn dus nog niet zo heel lang bezig, maar tot nu toe vinden we het erg leuk om onze avonturen te delen en nog veel leuker om daar reacties op te krijgen.
 7. Met wie reis je het liefst?
  Durf nu maar eens te zeggen dat dat niet met elkaar is! Met elkaar dus ;).
 8. Wat is het verhaal achter je lievelingssouvenir
  Dit is vooralsnog onze “I ♥ Vienna” trui. Deze hebben we gekocht tijdens onze eerste vakantie samen, een road-trip door Centraal-Europa. We hebben toen in elke grote stad die we bezochten een “I ♥” souvenir gekocht. De meeste zijn inmiddels ergens in de kast beland, maar deze trui wordt nog steeds regelmatig door ons beiden gedragen. Jammer dat hij niet meer in onze backpack paste.
  1146633_10200736410670563_8706278_n
 9. Wat doe je allemaal naast bloggen?
  Op het moment doen we naast bloggen helemaal niks, behalve reizen natuurlijk! Maar als we terug zijn (als we nog ooit terugkomen, sorry mam), dan zullen wij allebei op zoek gaan naar een leuke baan. Voor Tijl is dat iets in de interieurarchitectuur en Irma in haar vakgebied. Sorry, ik ben pas twee maanden afgestudeerd en heb dus nog geen flauw benul hoe ik mijn baan zou moeten omschrijven. Maar met een master op zak moet dat vast goed komen.
 10. Aan wat kan je je heel erg irriteren in het dagelijks leven, maar ook op reis?
  Makkelijk, Irma’s gejaag… Oh, en voor Irma natuurlijk Tijls getreuzel. Zo kan Tijl zich ergeren aan Irma’s gejaag als ze bang is de trein te missen, terwijl Irma zich op zulke momenten juist kan ergeren aan Tijls getreuzel. Uiteindelijk is het tot nu toe altijd nog ruimschoots goed gekomen, behalve dan die keer dat we op ‘t fluitje van de conducteur nog richting onze trein moesten rennen, omdat die op een ander perron stond dan aangegeven. Tijl vond het niet nodig om toch maar even bij de trein te gaan kijken die aan de andere kant van het perron klaar stond (werd ondertussen gek van Irma’s gejaag), terwijl Irma toch wel heel graag een kijkje wilde gaan nemen, omdat het haast niet anders kon dan dat dat toch echt onze trein was (en ja, Tijls getreuzel werkte toen aardig op haar zenuwen).
 11. Is er een speciaal moment waarbij een vreemde iets ontroerends, behulpzaams, liefs etc. voor je heeft gedaan, waarvoor je nu nog steeds heel dankbaar bent?
  Pfff, één speciaal moment zouden we op dit moment nog niet kunnen noemen, maar we zijn tot nu toe blij verrast door de vriendelijkheid van de Russen. Ons was namelijk verteld dat ze behoorlijk stug kunnen zijn en als je dan leest dat Moskou een aantal jaar op rij tot ‘meest onvriendelijke stad ter wereld’ is uitgeroepen, zie je best wel een beetje tegen die maand in Rusland op. Maar tot nu toe valt dat dus reuze mee. De mensen hier willen je graag helpen, zelfs als ze geen woord Engels verstaan (wat voor bijna alle Russen geldt). Het mooiste voorbeeld is misschien wel de oudere mevrouw die bij ons in de bus zat toen we op weg waren naar de ijsgrot in Kungur. Zij gebaarde ons bij de eindhalte van onze bus dat we er hier toch echt uit moesten en liep vervolgens tot aan de kassa van de grot met ons mee. Ze had waarschijnlijk in de gaten dat wij geen flauw benul hadden waar we moesten zijn.

En dan nu de vragen die wij hebben verzonnen voor de volgende drie genomineerden:

 1. Welk(e) stad, gebied of land moet iedereen volgens jou echt ooit bezocht hebben? (en dan willen we natuurlijk ook weten waarom)
 2. Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit overnacht hebt?
 3. Van welk exotisch (niet Nederlands) gerecht werd jouw innerlijke Herman de Blijker helemaal wild?
 4. Wat is volgens jou het geheim van een goed blog?
 5. Wat is voor jou echt onmisbaar als je op reis bent?
 6. Wat is jouw ultieme travelsong?
 7. Zijn er momenten dat je bang bent geweest tijdens het reizen?
 8. Hoe vaak skype jij met het thuisfront tijdens het reizen?
 9. Wat is de meest bizarre ervaring die je hebt meegemaakt tijdens een van je reizen?
 10. Wat is de eerste herinnering die je hebt aan reizen?
 11. Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Wie deze vragen mogen gaan beantwoorden zijn:

 • meetyouatthebridge.nl– Een reisblog die wij vonden terwijl we onze plannen aan het maken waren. Toevallig waren zij toen net begonnen aan de Trans-Mongolië Express, dus extra interessant voor ons! Daarnaast hebben ze erg mooie foto’s van alles wat ze tegenkomen (check hun Instagram maar).
 • reizendevegetarier.nl – Deze blog is ook van een stelletje reizigers. Hun naam zegt het al: behalve over reizen gaat deze blog ook over eten. Ook al zijn wij zelf geen vegetariërs, ze plaatsen regelmatig foto’s waarvan wij gaan watertanden.
 • dare2travel.nl – Ook al een stelletje die net iets voor ons zijn begonnen aan hun avontuur. Een aantal van de landen die zijn gaan bezoeken (of bezocht hebben) willen wij ook aandoen, dus hopelijk hebben wij wat aan hun tips en verhalen!

De regels van de Liebster award zijn als volgt: 
– Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
– Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
– Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
– Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
– Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Erg leuk om jullie antwoorden te lezen vooral het perronverhaal vond ik verrassend ,had eerder het omgekeerde verwacht(buurtbus?Irma).
  trouwens ook hele mooie foto van Irma gespiegeld in Mongolie express.
  Meeste antwoorden riepen wel een vertrouwd beeld op.
  Nou jongens succes en veel plezier met het vervolg van de reis.

  Groeten uit Lind,

  Peter

 2. Ha Irma en Tijl,
  Wat leuk om dit te lezen! We zijn meteen door geklikt via het linkje naar jullie blog! Jullie staan nu natuurlijk aan het begin van jullie avontuur. Nu al mooie ervaringen opgedaan! Zou het niet gaaf zijn om deze vragen over een tijdje nog eens te beantwoorden! Dan zijn jullie zeker weer vele mooie momenten rijker!
  En die plannen die jullie nog hebben, zoooo gaaf!! We hadden natuurlijk al een beetje van jullie plannen gehoord van jullie mam irma. Super stoer!
  Vanuit de driebokstraat, Heeeeel veel plezier samen! Beleef en geniet!!
  Groetjes Henrie en Linde

 3. Inderdaad verrassend antwoord. Irma en gejaagd? In mijn herinnering zie ik Tijl nog zuchten en vloeken over het getreuzel van Irma waardoor ze mogelijk te laat zouden komen? Twee treuzelaars misschien maar zelden tegelijkertijd? Of beter i.p.v. treuzelen relaxed?! Maar leuk jullie antwoorden. Ik volg jullie blog ( moeten toch wel wat uurtjes in gaan zitten) met veel plezier, mooie reisverhalen! Ga zo door en nog heel veel reisplezier!
  Groetjes

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.