Skip to content

Fotoreportage Angkor Wat: Touren tussen de tempels

Tijdens ons korte bezoekje aan Cambodja kan een tussenstop bij de wereldberoemde tempels van Angkor natuurlijk niet ontbreken. Angkor Wat (de meest bekendste tempel van dit gebied) is met haar 800 bij 1025 meter het grootste religieuze gebouw ter wereld en is gebouwd in de twaalfde eeuw. Er waren maar liefst 300.000 arbeiders en 6000 olifanten nodig om dit bouwwerk in slechts 35 jaar te realiseren. Ondanks de enorme omvang van deze hoofdtempel hebben wij het hier vrij snel gezien. Maar gelukkig is er meer! In de omgeving liggen namelijk meer dan duizend andere tempels. Wij huurden een e-Bike en gingen op ontdekkingstocht. Niet alle tempels zijn nog in even goede staat, maar dat geeft het juist een extra mysterieus sfeertje. Waar de ene tempel nog helemaal terug in elkaar gepuzzeld moet worden, is de andere geheel overwoekerd door bomen en planten. Kortom, niet alleen Angkor Wat zelf, maar ook de omliggende tempels leveren een onvergetelijk dagje op. Zie hier het fotoresultaat.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Weer een mooie reportage. Op naar de volgende. Zou Bali misschien iets zijn?
  We lezen het binnenkort denk ik.
  Goede reis en tot soon,

  Groet papa Ad

 2. Tsjah, met zoveel mooie foto’s zijn woorden eigenlijk niet meer nodig. Zijn dit echt de foto’s van ‘slechts’ een dag? Want ik hoor vaak dat je meerdere dagen in Angkor kan verblijven 🙂

  1. Hey Vincent,
   Dit zijn echt de foto’s van slechts een dag! We zijn wel de dag ervoor nog naar een van de tempels geweest voor zonsondergang, maar daar had je geen ticket voor nodig omdat ze al gestopt waren met controleren rond die tijd. En we zijn wel erg vroeg begonnen, dan is het goed te doen in deze ene dag hoor! (Mocht je ook het plan hebben er voor zonsopkomst heen te gaan, hou er dan rekening mee dat je de dag ervoor rond vijf uur een ticket moet gaan kopen voor de volgende dag, want het office is nog niet open zo vroeg open. En in dat geval natuurlijk veel plezier! Wij vonden her erg bijzonder.)

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.